sunnuntai 23. elokuuta 2009

Häähumua

Ystäväni osti valmispuvun häihinsä, ja pyysi minua muokkaamaan sen omiin mittoihinsa paremmin istuvaksi. Myönnyin auliisti, niin pääsin miettimästä häälahjaa.

Vähän kyllä jännitti purkaa ja ommella kallista pukua, suuremmilta vaikeuksilta onneksi vältyttiin. Vuorin ompelin takaisin päällikankaaseen kiinni käsin, ihan vain omia hermoja säästääkseni, aikaa kun onneksi oli.

Ompelin morsiamelle myös hääpussukan valkoisesta satiinista. Kaavaan otin mallia teatteripussukasta, koon yritin mitoittaa jotta morsiamen luettelemat tarpeelliset tarvikkeet mahtuivat mukaan.

Halusin yrittää saada pussukan näyttämään kuin se olisi samaa sarjaa puvun kanssa, joten ompelin siihen samantyylistä koristelua kuin itse puvussa. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tein koruompelua helmillä. Tavallaan keksin tekniikat päästäni sitä mukaa kun tein, onneksi lopputulos miellytti morsianta.

... ja sitten kävin läpi pitsi- ja hörhellysvarastoni ommellakseni morsiamelle jotain sinistä ja salaista ;D Täytyyhän sitä toki sukkanauha löytyä.Itse en ole koskaan miettinyt hääasioita tätä ennen. siinä missä pikkutyttönä kaverien barbit kulkivat hääpuvussa harmistuttavan usein, minun nukkeni seikkailivat milloin missäkin viidakossa tai hai-altaassa.

Täytyy myöntää, että asusteita oli varsin kiva ommella, ja valkoinen satiini on toki näyttävää ja harvemmin sitä muuten näkee käytettävän. Ammatillisesti voisin nähdä itseni työskentelevän hääpukuliikkeessä, kunhan minun ei oleteta innostuvan itse instituutiosta ja niin kauan kuin kauhumorsiamet pysyvät poissa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti